legume de toamna

 

Denumire de legumă este un termen culinar generic care desemnează orice parte a unei plante foarte consumată ca hrană,  Aceasta este o plantă cultivată sau necultivată care este  apreciată de foarte multa populației , dar nu face parte dintr-una din următoarele categorii culinare: cereale, fructe, ierburi sau mirodenii. Aceste plante fiind apreciate datorită conținutului lor în substanțe nutritive ca hidrocarbonate, proteine, grăsimi vegetale, vitamine, substanțe minerale, uleiuri eterice, acestea din urmă având rol important în digestie.

Sucurile de calitate se obtin din legume si fructe proaspete, de buna calitate, cultivate cu ingrasamant natural, curatate, spalate si stoarse prin centrifugare.
 Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala pentru calitatea lor. Se poate prepara intr-o singura repriza toata cantitatea necesara pentru o zi si se pastreaza la rece, la frigider, in sticle inchise, astupate, de unde se scoate in portii de cate o cana (160-200 ml), cu o jumatate de ora inainte de a fi consumat, pentru a se incalzi la temperatura camerei. Sucurile nu se fierb, nu se incalzesc la foc, nici nu se folosesc reci de la frigider, ci numai la temperatura camerei.
Prin expresiile crud si cruditati, nu se intelege faptul ca vegetalele trebuie sa fie necoapte (de exemplu, prin mar crud nu se intelege mar acru), ci faptul ca vegetalele nu sunt prelucrate.

 

 

Theme Designed by Grozavu.ro