Halloween-ul Romanesc


Halloween Semnificaţie


Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Românii au importat, în ultimii ani, din ţările occidentale şi din Statele Unite ale Americii, mai multe evenimente una din  cele mai celebre fiind  Halloween 31 octombrie.

Sărbătoarea de Halloween este de origine irlandeză, dar a fost îndrăgită de foarte mulţi oameni din toată lumea. De Halloween se cioplesc dovleci, se spun poveşti cu fantome şi cu vampiri şi se organizează carnavaluri.

Având în vedere că Halloween s-a românizat, pensiunile, hotelurile, restaurantele, cluburile şi chiar magazinele profită de acest lucru şi organizează, an de an, petreceri tematice unde dovlecii, vrăjitoarele şi fantomele sunt personajele principale.
 

Petrecerea de Halloween si evenimente

Sunt mai multe jocuri  pentru petrecerile de Halloween. Unul dintre ele se numește dunking sau apple bobbing, și constă în culegerea cu dinții a unor mere care plutesc într-un lighean sau într-un alt vas cu apă. O variantă a jocului implică așezarea în genunchi pe un scaun, ținerea unei furculițe între dinți și tentativa de a lăsa furculița să cadă într-un măr. Un alt joc frecvent implică agățarea cu funii a unor scone-uri învelite în sirop sau melasă; ele trebuie mâncate fără a folosi mâinile, activitate ce se soldează inevitabil cu mânjirea feței cu lichidul dulce și lipicios

Povestirea poveștilor cu fantome sau vizionarea de filme horror sunt de nelipsit petrecerilor de Halloween. Adesea, în preajma sărbătorii, televiziunile difuzează episoadele ale serialelor și emisiuni speciale (de obicei pentru copii), iar unele filme horror sunt lansate special înainte de Halloween pentru a profita de atmosfera sărbătorii.

Atracțiile bântuite sunt locuri de divertisment special concepute pentru a provoca fiori și pentru a-i speria pe vizitatori; cele mai multe astfel de business-uri sunt dedicate sărbătorii de Halloween.

Cele mai solicitate zone din România în perioada Halloweenului sunt Braşov, Bran, Sighişoara şi Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde legenda spune că a locuit Contele Dracula. La hotelul „Castelul Dracula“ din comuna Fântânele din Pasul Tihuţa, locurile de cazare sunt  foarte solicitate cateva grupuri din tara dar si din strainatate  vor să organizeze o petrecere „sângeroasă“.

Pentru a sărbători Halloweenul nu trebuie, obligatoriu, să plecaţi prea departe de casă, deoarece vă puteţi distra pe cinste chiar şi în propriul oraş in diverse locati unde se organizează  Halloween românesc, de unde nu vor lipsi bucatele tradiţionale, vinul şi ţuica de prune, unde distractia e pe primul loc Restu ramane ca voi sa alegeti locatia potrivita

 

 

 

Theme Designed by Grozavu.ro