Compunere de toamna

 

Intr o zi superba de toamnă. Frunze ruginii se aşterneau ca un covor peste pământul rece şi umed. Deodată, timpu se opri pe loc.  Frunzele copacilor seamana cu un covor multicolor, plin de nuante vesele si frumoase ce fac un peisaj artistic cromat si minunat de neuitat.Insa copacii au ramas  singuri si goi ,fara nimeni care sa le aline durerea adanca, fara imbracaminte singuratici. Soarele mandru care incalzea cu sagetile de foc aurii, si-a slabit puterea caldurii sale.Recoltele s-au facut cu gramada,asteptand fermieri sa le adune de pe camp.Ele asteapta cu nerabdare sa fie macinate la moara si sa le foloseasca la alimentatia proprie. In camari,gospodinele au depozitat o gramada de dulceturi, muraturi si compoturi. Pe rafturi predomina culorile: rosu de la tocaturi, verde de la muraturi ,violet inchis de la dulceata de prune si galben de la compoturi.                                                              

Toamna se intampla lucruri noi ce schimba viata unor oameni,dar si a peisajelor prin culori.

O TOAMNĂ… DE GROAZA  (Visul de toamna )


Intr-o dimineata cu ceata , eu si cu prietenii mei ne gandisem sa plecam intr-o drumetie. Alesesem multe locuri, dar niciunul de aventura, cand aud:
- Padurea dinspre cimitirul bantuit! spuse Valentin, uimit pana si el de ideea pe care ne-a dat-o.
Cand am ajuns, frunzele erau de toate culorile: verzi, maro, rosii, galbene. Vantul batea cu o putere mare si statea sa ploua. Un trasned de odata a lovit copacul, iar noi am luat-o la goana. Padurea fermecata si splendita , infricosatoare, innegrita de spaima noastra, alerga dupa noi.
O creanga imi loveste piciorul, iar eu cad si ma lovesc la cot.
- Nuuu! se auzea din camera mea.
Ma dau jos din pat si ma uit in oglinda: stiam ca e un vis, dar de ce-mi sangera cotul?
Raspunsul era in acea padure. Si nimeni nu va sti adevarul.

Poveste scrisa de Casian Petricu, clasa a V-a B de la scoala gimnaziala nr 2 Targu Mures 

Cauta pe site si vei gasi foarte multe texte si idei pentru ati face propile compuneri originale

 

Theme Designed by Grozavu.ro